O-ring'in uygulama kapsamı nedir?

- 2021-09-11-

O-ring küçük boyutlu, basit yapı, sızdırmazlık halkasının uygun şekilde sökülmesi olarak kendi avantajlarına sahiptir, bu nedenle uygulama kapsamı da nispeten geniştir, birçok endüstri o-ring kullanıyor.

O-ring uygulaması basittir, genellikle oluk sızdırmazlık rolünün dikdörtgen bölümünün dış dairesine veya iç dairesine monte edilir. Yağ direnci, asit ve alkali, taşlama, kimyasal erozyon ve diğer ortamlarda O-ring hala iyi bir sızdırmazlık, sönümleme rolü oynamaktadır.


Takım tezgahlarında, gemilerde, otomobillerde, havacılık ekipmanlarında, metalurji makinelerinde, kimya makinelerinde, mühendislik makinelerinde, inşaat makinelerinde, madencilik makinelerinde, petrol makinelerinde, plastik makinelerde, tarım makinelerinde ve her türlü alet ve sayaçta, çok sayıda çeşitli uygulamalar sızdırmazlık bileşenleri türleri.


Sızdırmazlık elemanları O ring, genellikle daha az görmemize rağmen önemlidir, ancak bazı mekanik ekipmanların genellikle uygulamaları vardır ve yukarıdaki giriş aralığından görülebilir, O ring gerçekten yaygın olarak kullanılmaktadır.